Valg-test 2015

Hvem skal du stemme på? Bliv klogere her

Vores egen valg-test – den hurtigste 2015-valgtest

Her på denne side offentliggør vi vores egen valgtest, når først valget bliver udskrevet. Det betyder, at vi vil hjælpe dig med at finde ud af, hvilken politisk blok og hvilket parti, du bør stemme på. Og ikke mindst, hvem du i hvert fald skal holde dig væk fra.

Vores test bliver meget overordnet og kommer kun til at bestå af ganske få spørgsmål, som vil få dig til at tænke dig om. Altså ikke noget med at sidde og udfylde punkter i timevis, før du får leveret et mudret resultat.

Her er så de fem spørgsmål, du skal besvare – og til sidst følger så en konklusion:

1) Har du lyst til at betale langt mere i skat?

2) Vil du gerne have forbud mod legetøj i børnemad, alkoholreklamer, unge i solarier, slik formet som cigaretter eller piber, tv-reklamer for usunde madvarer, au-pair-piger, prostitution, alle former for indendørs rygning på arbejdspladser, rabatkuponer, tv-lotterier, pædagoger med parfume på, minkavl, kildevand på kommunal arbejdspladser, meningsmålinger på valgdagen, Quick-lån på SMS osv.?

3) Synes du, at Danmark skal øge den offentlige gæld markant i en tid, hvor stor uro rammer lande som Grækenland, der har forgældet sig for meget?

4) Synes du, at kandidater fra universitetet skal tvinges til at betale al deres SU tilbage, hvis de formaster sig til at tage et job i udlandet efter endt uddannelse (og dermed stavnsbindes til Danmark)?

5) Tror du på, at Helle Thorning-Schmidt, Villy Søvndal, Ole Sohn m.fl. som er uden videre erfaring og uden den store økonomiske indsigt vil være i stand til at forvalte statens finanser på betryggende vis?

Annonceindslag:

Hvis du uden at tøve kan svare ja til alle fem spørgsmål ovenfor, så bør du stemme på Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti eller Enhedslisten.

Er du lidt i tvivl ved nogle af dem, så skal du nok overveje at stemme på det Radikale Venstre.

Kan du svare nej til et af spørgsmålene, så bør du stemme på Liberal Alliance, Venstre eller Konservative.

Er du ligeglad med alle ovennævnte spørgsmål, fordi det hele alligevel er udlændingenes skyld, så stem på Dansk Folkeparti.

PS: Ovennævnte kan dårligt kaldes en objektiv analyse – og rummer måske endda en smule humor. Men tænk dig nu grundigt om, før du sætter dit kryds.

Hvis du mod forventning ikke synes, at testen her var helt fyldestgørende – eller du skal finde ud af præcis hvilket parti, der passer dig bedst, så kan du hoppe over på forsiden og scrolle ned til en oversigt over alle de tests, som medierne har kreeret til os.